E-ticaret nasıl yapılır?
27.08.2016

E-ticaret nasıl yapılır?

E-Mağazada Nasıl Kar Edersiniz?

Tüm bu aşamaları geçip mağazanızı açmaya hazırsanız, sıra geldi satış yapmaya. Eğer mağazanızın çok kar etmesini istiyorsanız, şunlara dikkat etmenizde fayda var: İlgi çekici olmalı, e-­mağazanızı diğerlerinden farklılaştırmalısınız. İyi bir ürün ve satış stratejisi izlemelisiniz. Özellikli ürünlerinizi, kolayca bulunabilecek kategorilere bölerek ön plana çıkartmalısınız. Vitrininize koyacağınız ürünlerin fotoğraflan kaliteli ama az hacimli olmalı, Çünkü, yüksek çözünürlükteki resimler potansiyel alıcılarınızın bilgisayarında görülemeyebilir.

Mağazanız, kolay gezilebilir olmalı. Gezmek isteyenlerin önüne, "sitenize kayıt olma zorunluluğu", uzun ve bıktırıcı boşluklarla dolu bilgi formları vb. çıkartmayın.

Verdiğiniz servisleri ön plana çıkartın. Alınan ürünleri hızlı teslim etmek ve bunu vurgulayarak söylemek müşteriler üzerinde iyi etki bırakır. Bir e-posta yazışma adresi bağlantısını mutlaka ana sayfanıza (dükkanınızın girişine/vitrinine) koyun. Bu yolla, söz gelimi, ziyaretçilerin, ürünleriniz hakkındaki fikirlerini sorabilirsiniz. Ana sayfanızda "favori ürünlerinizi öne çıkararak" hızlı alışverişi yüreklendirin. Müşterilerinize detaylı arama opsiyonları ile aradıklarına hızlı ulaşmalarını sağlayın. Özel günlerde indirimler ve promosyonlar verin.

Sitenizi arama motorlarına kaydettirin. Arama motorları, web sayfalarını içlerinde kullanılan kelimelere göre indeksliyor. O yüzden, anahtar kelimeleri dikkatli seçmek, arama yapan müşterilerin e-mağazanızı bulmalarını kolaylaştırır. Ayrıca, sattığınız ürünleri, şirket adı gibi belirten kelimeleri metin içinde de belli aralıklarla kullanın. Fiyatların mümkün olduğu kadar ucuz olmasına dikkat edin. Çünkü internet üzerinden alışveriş yapan müşterileriniz bu kanalı hızlı ve ucuz olduğu için tercih ediyor. Web maliyetlerini düşüren bir kanal olduğu için, ürünlerinizi, piyasadan daha ucuza satıp aynı kan elde edebilirsiniz. Sergilediğiniz ürünleri, tıpkı bir mağazanın vitrinini yenilemesi gibi düzenli olarak yenileyin. Sitenize gelen bir ziyaretçi, bir kaç gün öncesine göre farklılıklar bulursa, sizi daha yakından takip etmeye başlayacaktır.

E- mağazanızın ismini, web adresini yazışmalarınızda, kartvizitinizde kullanarak tanıtımını yapabilirsiniz. Yaptığınız satışlar sonrasında kargo paketinin üzerine, mağazanızın tanıtıcı (URL, logo vb.) etiket kullanabilirsiniz.

Kaynak: KobiFinans